Bøger - Nellemanns-Have.dk

Gå til indhold
Paradisæbler. Smagen af Nellemann Have

160 sider i A5-format med beskrivelse af paradisæblerne i Nellemanns Have og deres anvendelse i husholdningen og til pryd. Over 100 forskellige paradisæbler er beskrevet, afprøvet og produkterne vurderet. Bogen starter med, hvad er paradisæbler, hvordan dyrkes de, hvordan er de tilberedt, og hvordan er de vurderet.

Sidst i bogen har Anne Hjernøe lavet Paradisæblernes Verden med beskrivelse af paradisæblesorter og anvendelsen af paradisæbler i både det salte og det søde køkken.

1. udgave maj 2015. ISBN: 978-87-986876-3-4

Forfatter: Anne Hjernøe, Margit og Villy Mougaard

Pris: Vejl. udsalgspris kr. 120,00.

Bogen er udgivet i forbindelse med havens 90 års dag maj 2015.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Bogen om Nellemanns Have

90 års anlæg, udfordringer og overlevelse

Arnold Andersens bog om haven udkom den 24. oktober 2014. Se omtale nedenfor.

Bogen er på 192 sider og koster 298 kr.

Den kan købes i boghandlen - bl.a. Bog og Ide i Sæby.

Kan også købes ved Forlaget Nordpress, Nordre Ringgade 4, 9330 Dronninglund, tlf 98 84 10 20.

ISBN 978-87-90764-09-8

Arnold Andersen skrev bl.a. således i forbindelse med arbejdet med bogen:

Bogen om Nellemanns Have, af Arnold Andersen

Igennem længere tid har jeg arbejdet på en bog om Nellemanns Have. Som arbejdet foreligger, er der tale om en meget grundig og gennemgribende formulering af havens historie, der er ledsaget af omkring 200 billeder, deraf langt de fleste i farver. Historien begynder, da Nic. Nellemann i 1925 køber et stykke jord til realisering af sine haveplaner, derefter følger forskellige afsnit om havens udviklingshistorie. Som Vibeke Nellemann skrev det til mig d. 27/1 14.:

”Jeg er ligesom dig meget lykkelig over, at bogprojektet er kommet så langt, fordi bogen på så flot måde fortæller historien om generationers stræben efter at gøre haven til noget særligt og at dele haveoplevelserne med andre. Fra vores families side, men i høj grad også fra jer lokale havevenners side. Det er en historie, som jeg vurderer som ret enestående og er stolt af at fortælle om”.Tilbage til indhold