Arbejdsdage - Nellemanns-Have.dk

Gå til indhold
Generationer mødtes til arbejdsdag i Nellemanns Have lørdag den 22. april 2017

Vejrguderne var med de frivillige i Nellemanns Have, da de lørdag d. 22. april samledes til den årlige arbejdsdag i haven. Arbejdsdagen er en dag arrangeret af Nellemanns Haves Venner. Det er et åbent arrangement, hvor alle er mere end velkomne, unge som gamle, lokale som ikke lokale – ja alle der har lyst til at give en hånd med.

Solen skinnede fra en skyfri himmel i lørdags. Vinden havde lagt sig, og temperaturen nærmede sig normalen for en forårsdag i slutningen af april. Alt var perfekt!

Om det var vejret, der gjorde det flotte fremmøde vides ikke, men én ting er sikkert –Kærnehuset (frokostvognen som anvendes af de frivillige hver torsdag) var så fyldt, at der ikke var stole nok til alle ved morgenbordet, hvilket blot er et luksusproblem.

Ca. 30 personer deltog til arbejdsdagen i Nellemanns Have. Det var en fornøjelse at se de mange nye ansigter, som formentlig havde læst om dagen i pressen eller på Nellemanns Haves egen Facebookside. Særligt var det dejligt, at se de børnefamilier, som havde fundet et hul i, en formentlig travl, kalender. Medlemmerne i Nellemanns Have er, som mange ved, i en moden alder, og de sætter utrolig stor pris på, når den yngre generation færdes i og bruger haven. Derfor arbejder de og udvikler haven med øje for denne målgruppe, hvorfor de også altid er klar til dialog i haven. Ligeledes var flere pårørende til medlemmer af torsdagsholdet mødt op og deltog aktivt i dagens mange gøremål. Er der noget, der er livsbekræftende, så er det, når unge og gamle samles om sådanne lokale projekter, hvilket billederne så flot illustrere – se dét er liv!

Hele dagen sørgede Nellemanns Haves Venner for forplejning. Dagen startede med morgenmad i Kærnehuset kl. 9.00, hvor to frivillige, Lone og Benny, sørgede for rundstykker og kaffe. Efter at være tanket op med energi, startede dagens opgaver i haven. Opgaverne bestod bl.a. i at studse lærkehækkene, at skuffe samtlige stier og bede, at fjerne grene fra plæner og stier, vaske stier, skilte, borde og bænke. Altså var det den helt store, men hyggelige, forårsklargøring af haven.

Uden mad og drikker dur helten ikke, så derfor sørgede Lone og Benny ligeledes for middags- og eftermiddagsmad. Eftermiddagsmaden kl.15.00 var afslutningen på dagen, og den bestod af pølser og brød grillet i haven. En afslutning af de helt gode med god mad, kolde øl/vand i et yderst godt selskab.

Alt i alt klapper Nellemanns Venner i hænderne og siger en stor og ydmyg tak til alle fremmødte. Dels på grund af det store fremmøde, det gode vejr og fordi der kunne sættes flueben ved alle opgaver og flere til. Men størst var næsten glæden ved dagens gennemsnitsalder, var betragtelig lavere end normalt, og at Vennerne nu kan konstatere, at der findes flere hårfarver end grå.

Har du lyst til at se flere billeder fra dagen, så gå ind på Nellemanns Haves Facebookside.
___________________________________________________________________________________________________________________________

Arbejdsdagen lørdag den 30. april 2016
Havevennernes dag!
Regnen væltede ned i nærmest lårtykke stråler. Alligevel mødtes en flok af Havens venner til morgenkaffe og efterfølgende arbejdsdag.
Klokken 9.00 blev kaffen serveret på herpå stod den på finklipning af lærkehækkene og udlægning af jord under paradisæbletræerne.
Ved frokosttid var vi færdige - og samtidig holdt regnen op! En helt igennem god dag. Det støvede ikke, når vi arbejdede med jorden, og den lave temperatur gjorde, at behovet for pauser til at tørre sved af panden var reduceret til et absolut minimum. Stemningen var som altid god og humøret højt, da vi afsluttede dagen med en god frokost i Kærnehuset.
Anne fra Sæbygaardskolen havde som eneste person gang i skolehaverne. Vi hjalp med at køre jord til plantekasserne.
En enkelt elev og hendes far dukkede op og plantede de første salathoveder i skolehaven.
Et godt eksempel til efterlevelse af de resterende ca. 99 elever!! Det kommer nok.
Tilbage til indhold